Bidra till yrkesdagen!

Kan och vill du inspirera 8:e klassare till spännande och häftiga val i livet!? Det tror vi nog 🤩 Kom och berätta om just ditt jobb #yrkesdag Friberga! 👊🤘Hur? jo läs nedan 👇 detaljer i första kommentaren 👮👨‍🍳👩‍⚕️👩‍⚖️🦸‍♀️🦹🧑‍🚀👩‍🚒👨‍💼 Ju fler olika yrken desto roligare och bättre för ungdomarna förstås! Lördag 2 april, förmiddag. Hör av dig bara!

Yrkesdag för Fribergaskolans elever i årskurs 8 lördagen den 2 april 2022

Hej alla vårdnadshavare med elever i årskurs 7 – 9 på Fribergaskolan, Fribergaskolan, tillsammans med Fribergaskolans föräldraförening, har sedan länge en tradition att, för eleverna i årskurs 8, bjuda in till en yrkesdag på vårterminen. Yrkesdagen, som i år äger rum på plats på skolan lördagen den 2/4 på förmiddagen, är en del av 8:ornas PRAO och syftar till att ge eleverna inblick i olika yrken för kommande gymnasieval och för framtiden.

Eleverna får under en förmiddag möta olika yrkeskategorier. Yrkesdagen är alltid mycket uppskattad av såväl elever som föredragshållare i form av föräldrar/vårdnadshavare.Ni vårdnadshavare, har alla intressanta och spännande yrken som eleverna är nyfikna på och vill veta mera om, för att få en diversifierad uppfattning om olika yrken. Vi har genom åren fått möjlighet att lyssna på alltifrån ishockeyproffs, civilingenjörer, läkare, rörmokare, advokater, kockar, lärare, tandläkare, speldesigners, entreprenörer, yogainstruktörer, poliser, barnmorskor, trädgårdsmästare o s v till brandmän och piloter. Ju fler olika yrken desto roligare och bättre för ungdomarna förstås!

Vi vill ge årets 8:or samma chans och undrar därför om du, med ditt intressanta yrke, vill vara med på årets yrkesdag. Eleverna kommer att delas upp i mindre grupper och du kommer vid ett eller flera tillfällen under cirka 20 minuter att få möjlighet att presentera dig och ditt yrkesval och berätta vad du gör, hur man blir ditt yrke, hur arbetsmarknaden ser ut, vilka andra yrken du eventuellt samarbetar med, vilka utbildningskrav som gäller och hur rekryteringen går till. Berätta gärna också om vad som är roligt, spännande och utvecklande med just ditt yrkesval. Du får gärna använda bilder och filmer i presentationen.

Lägg upp det på ditt sätt, så blir det allra mest personligt och bäst! Tvekar du så ska du veta att du behövs!!! Vi behöver många så ju fler yrkeskategorier och personer som ställer upp, desto roligare och mer stimulerande för våra elever.

Anmäl ditt intresse så snart som möjligt, till någon av oss, så att vi vet att du är med. Vi är så tacksamma för din medverkan!

Tveka inte heller att höra av dig till oss om du har några frågor. Anette Hansson Ahl Mariann Trollsås Ösundanette.hansson@holmgrenhansson.se mtrollsas@yahoo.se070-9324063 073-5106565Vi ser fram emot att höras!Med bästa hälsningarElisabeth Casell BerghagenStudie- och yrkesvägledare, FribergaskolanAnette Hansson Ahl och Mariann Trollsås ÖsundFribergaskolans föräldraförening